Programmet varierar från Matskola till Matskola, men alla matskolor Matlagning Matskolan håller vanligtvis på kl 9.00 till 15.30 från måndag till fredag. Om det är midsommarveckan så avslutas matskolan på torsdagen. Dagarna inleds oftast med att barnen lagar lite god frukost. När denna är uppäten så blir det aktiviteter utomhus. Det kan vara t ex stafetter eller andra lekar där man får springa av sig ordentligt. En stund innan lunch börjar barnen sen att laga sin lunch och när den sedan ätits upp väntar ytterligare uteaktiviteter. Någon gång under veckan görs ett studiebesök på en bondgård eller en livsmedelsproducent. På en del matskolor finns det möjlighet att gå iväg till en närliggande badplats under veckan. De flesta dagar avslutas även med att deltagarna får göra ett mellanmål och efter att det är uppätet så är det dags att gå hem. |
|
Måndag | Tisdag | Onsdag | Torsdag | Fredag |
Frukost + Lära-känna lekar |
Frukost + Teori |
Frukost + Teori |
Frukost | Frukost |
Kökshygien | Uteaktivitet | Förbereda utematlagning (utflykt) |
Tävlingar utomhus | Bakning |
Laga och äta lunch | Laga och äta lunch | Laga och äta lunch ute |
Laga och äta lunch | Laga och äta lunch |
Utelekar/Motion | Studiebesök På bondgård | Fri lek |
Motion och avkoppling | Motion |
Laga och äta mellanmål | Besök av matkonsulent/ kock/tränare + göra och äta mellanmål |
Laga och äta mellanmål | Bjuda föräldrar på paj |